Hakkari'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Hakkari Kadın Meclisinin düzenlediği, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” halaylarla kutlandı.

DEM Parti Hakkari Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi Bulak Mahallesi  Ulu cami yanında '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında şölen düzenledi. 

Soğuk hava, yağmur ve çamura rağmen alana gelen kadınlar, tüm olumsuz hava koşullarına aldırış etmeden halaya durdu.  
Programda ilk olarak konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, 2015’ten bu yana Hakkari'de kadınlar üzerinde kirli özel savaş politikaları yürütüldüğünü söyledi.

Armut,  Kadınlar 8 Mart’la her yeri renkleriyle süslediklerini ve  Kadın mücadelerinin  sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Ardından Konuşan Belediyesi Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe,Kadınların toplumun temel taşı olduklarını ve bilim de, sanatta, politikada ve iş dünyasında başarı elde edecek güce sahip olduğunu söyledi.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal,ise “Özgür bir toplumun inşası için, hakikatin ve yaşamının arayışındayız.  Bunu için taciz, tecavüz ve kadın katliamlarına karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Kadınlar olarak direnişimizle ve mücadelemizle her zaman her alanda güçlüyüz. Çünkü bağlı olduğumuz değerler bizi daha da güçlü tutuyor” ifadelerini kullandı.  
 
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Dengbêj Hediye Kalkan şölende sahne aldı. 

Kalkan seslendirdiği şarkılarla şölene coşku katarken, kadınlar ise şarkılara eşlik ederek halaya durdu.

8cd78fc7-b873-458b-80e9-1b60f1a88e28.jpg

afd8c13b-6cc8-4cbc-9360-7a48aad71b2c.jpg

5ad4fda3-0df0-4e71-8087-8d3c8e5aa1bb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.