Hakkari'de 462 öğrenci olimpiyatlar için ter döktü

Hakkari'de 462 öğrenci olimpiyatlar için ter döktü

Hakkarili öğrenciler, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İzmir Bilim Olimpiyat" sınavlarına katıldı. 462 öğrenci katıldığı sınavı geçen öğrencilere 'Bilim Olimpiyatları' eğitimi verilecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Bilim Olimpiyatları' eğitimlerini yaygınlaştırmak, bilim olimpiyatları kültürü oluşturmak, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına katılımı teşvik etmek için 2019'dan beri düzenlediği 'İzmir Bilim Olimpiyatları' sınavı bu yıl Hakkari'de de yapıldı.

İl merkezi ve ilçelerden 462 öğrencinin katıldığı sınav Cumhuriyet İlkokulu'nda yapıldı. 

Sınavla seçilen öğrenciler, bir yıl boyunca bilim olimpiyatları eğitimi alma şansı elde edevek.

Sınav merkezini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, son yıllarda Hakkari'de eğitime büyük yatırım yapıldığını belirterek, araştıran, teknolojiyi kullanabilen, evrensel düşünebilen, ve kendini sürekli yenileyen bireyler yetiştirme gayreti içinde olduklarını söyledi.

 İzmir Bilim Olimpiyatları sınavına İl Merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde toplam 462 öğrencinin katıldığı bilgisini veren Gür, "Öğrencilerimiz matematik, fen ve bilgisayar alanında ter döktü. Bizler de öğrencilerimizin bu heyecanına ortak olduk. Olimpiyat Yürütme Komisyonu Başkanı Tuba Çokoksen, Mustafa Tekin'e, Proje Koordinatörü Şube Müdürümüz Kazım Gür ve emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum