Hakkari’de 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2 kişi tutuklandı

Hakkari’de 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2 kişi tutuklandı

Hakkari'de yaşanan arazi kavgasında 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2 kişi tutuklandı 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkari ve Van'ın Başkale ilçe sınırlarında bulunan Qirom köyünde 20 Temmuz günü, iki aile arasından yaşanan yayla kavgasında 4 kişi hayatını kaybetti.

Giriş ve çıkışları kapatılan köyde olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Hakkari İl Jandarma Komutanlığına götürülen 7 şüpheliden 3’ü jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerin ardından 3 kişi tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. İfadesi alınan C.Y., E.Y. tutuklanırken, D.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar Hakkari Kapalı Cezaevine gönderilirken, giriş-çıkışların kısıtlı olduğu Qirom köyünde ise askerler halen nöbet tutuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.