Hakkari'de 3 okul deprem riski nedeniyle tahliye edildi

Hakkari'de 3 okul deprem riski nedeniyle tahliye edildi

Hakkari ve ilçelerinde uzmanların yaptığı uyarıların ardından nihayet çeşitli önlemler alınmaya başlandı. 3 okul tahliye edildi.

Maraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından yüksek derecede deprem riski altındaki Hakkari'de de eğitim kurumlarına yönelik önlemler uygulamaya konuldu. 

Uzmanların sık sık Hakkari'de de bir deprem beklendiği yönünde uyarılarda bulunduğu bu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Hakkari Valiliği bazı okullarla ilgili tahliye kararı aldı. 

Yüksekova'da Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'nin tahliye edilmesinin ardından ilçenin Yeşildere mahallesinde bulunan 2 okulla ilgili de tahliye kararı alındı.

Öğrenciler başka okullara taşınacak

454 öğrencisi bulunan Cemal Sala Ortaokulu ve 386 öğrencisi bulunan Atatürk Ortaokulu tahliye edildi. Cemal Sala Ortaokulu öğrencileri taşıma yoluyla Pizok TOKİ'de bulunan ortaokula taşınacak, Atatürk Ortaokulu öğrencileri de yine taşıma yöntemi ile Esenyurt Ortaokulu'na taşınacak.

Alınan bilgiye göre Hakkari'de tahliye kararı alınan bir okul da Hakkari merkeze bağlı Akçalı (Gezne) köyünde bulunan Akçalı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu. Bu okuldaki öğrenciler de taşıma yoluyla çevre köylerde bulunan okullara taşınacak.

Gür: Diğer okullarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor

Söz konusu tahliye kararları ile ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklamada bulunan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür söz konusu tahliyelerin deprem riski nedeniyle yapıldığını doğruladı. Gür, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın talimatları doğrultusunda öğrencilerimizin can güvenliği için gerekli tedbirler alıyoruz.  Bu 2 okulumuzla ilgili gerekli işlemler yapıldı. Diğer okullarda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Daha önce de 1 okul tahliye edilip birçok okulda güçlendirme yapıldı

Yüksekova'da daha önce de ilçe girişinde bulunan 75. Yıl Yatılı Okulu tahliye edilerek Suüstü Köyü'ndeki okula taşınmış, ilçedeki birçok okulun binasında deprem riski taşıdığı gerekçesiyle güçlendirme yapılmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum