Hakkari'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü şenliği

Hakkari'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü şenliği

Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Bingöl’ün yürütmekte olduğu Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Şenliği” düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Zeynelbey Yerleşkesi Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, özel gereksinimli öğrenciler, akademik-idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlik ile ilgili kısa bir açıklama yapan Doç. Dr. Şükrü Bingöl, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının toplumda engelli bireyler ile ilgili farkındalığı arttırmak olduğunu kaydeden Bingöl, "Bu anlamda Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu etkinliği düzenledik. Biz engelli arkadaşlarımızın yapmadıklarıyla değil yaptıklarıyla ön plana çıkmalarını istiyoruz. Etkinliğimizin düzenlenmesinde başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş Hocam olmak üzere bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Programda konuşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu da etkinliğe destek veren üniversite yönetimi ve hocalarına teşekkür etti.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bu toplumda, bu varlık aleminde bütün yaratılanlara bir bütün gözüyle bakabilmemiz gerekiyor. Dünya var oldukça bütün canlılar başta insanoğlu olmak üzere birbirini tamamlaması çok önemlidir. Birbirimizin farkında olarak birlikte yaşama kültürümüzü geliştirmemiz gerekir. Her an her birimiz dezavantajlı duruma düşebileceğimiz şartlarının olduğu bir dünyada yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bundan on sene, yirmi sene veya elli sene önce çok avantajlı olan fakat şu an çok dezavantajlı durumda olanlar var. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Biz de Üniversite olarak engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu programı düzenleyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Şenlik kapsamında; halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi ve spor etkinlikleri düzenlendi.

Program, etkinliklere katılanlara madalya ve katılım belgesi takdimi ile toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

whatsapp-image-2022-12-02-at-20-07-29.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-20-07-34.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-20-07-32.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-20-07-31.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-20-07-30.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.