Hakkari'de 287 yerleşim yerinin yolu kapalı

Hakkari'de 287 yerleşim yerinin yolu kapalı

Hakkari'de bir haftadır etkili olan kar yağışı nedeniyle 66 köy ile 221 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 

Hakkari'de bir hafta önce başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yağış nedeniyle iki gündür kapalı olan köy yollarının bir kısmı ulaşıma açılırken halen 66 köy ile 221 mezra yolu kapalı.

İl merkezi ve ilçeler ile köyler adeta kara gömülürken yağış nedeniyle 66'sı köy 221'ü mezra olmak üzere 287 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

İl özel idaresi Yol Ulaşım Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Hakkari merkezde, 21 köy 75 mezra, Yüksekova ilçesinde 20 köy 59 mezra, Şemdinli'de 18 köy 69 mezra, Çukurca'da 4 köy 7 mezra, Derecik ilçesinde ise 3 köy ve 11 mezranın yolu kapalı.

İl özel idaresi karla mücadele ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalara devam ederken, karayolları ve belediyeler de sorumluluk bölgelerindeki yolları açık tutmak ve yollarda genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.