Hakkari'de 2 bilimsel kongre düzenlenecek

Hakkari'de 2 bilimsel kongre düzenlenecek

Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği Hakkari'de bilim sanat ve edebiyat kongresine düzenliyor.

Herkari Bilim Sanat Edebiyat Derneği ile Hakkari Üniversitesi, Hakkari Valiliği, Yüksekova Kaymakamlığı, Çukurca Kaymakamlığı, Esendere Belediyesi, Şemdinli Belediyesi ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü(İKSAD) işbirliği kapsamında “5. Uluslararası Anadolu Bilimsel Araştırmalar Kongresi ve 1. Herkari Bilim Sanat Edebiyat Kongresi" 21- 23 Temmuz tarihleri arasından Yüksekova Hilton Double Tree' düzenlenecek .

Tüm araştırmacıların davet edildiği kongreler hakkında açıklamada bulunan Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Ayyıldız Çolak şunları paylaştı.

''Bu kongre, uluslararası multidisipliner bir kongredir ve farklı alanlardan araştırmacılarla tanışmak, bu alanlarındaki son gelişmeler hakkında bilgi edinmek ve bu alanlarla ilgili yeni bakış açıları kazanmak için mükemmel bir fırsattır. Kongre programı, kongre alanlarını kapsayan açılış konuşmaları, çalıştaylar ve panelleri içerecektir. Çalıştayda, tez çalışmalarını sürdüren araştırmacıların, tezlerinde bulundukları aşama fark etmeksizin çalışmalarını, alan öğretim üyelerinin bulunduğu ve herkese açık panellerde sunmaları ve tezlerini geliştirecek önerilerin bu panellerde tartışılması hedeflenmektedir. Kongre dilleri İngilizce ve Türkçe’ dir. Kongreye gönderilen özet ve tam metinler için intihal raporları alınmalı ve benzerlik oranı %20′ yi geçmemelidir. Kongrede kabul edilen ve sunulan bildirilerin tamamı özet bildiri kitapçığında, tam metinler tercihe göre ISBN’li tam metinler kitabında yayınlanacaktır. Kongreyle ilgili tüm sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz, kongre koordinatörlerimiz gün içinde yanıtlayacaktır. ''dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.