Hakkari'de 2 aile ölüm korkusuyla yaşıyor!

Hakkari'de 2 aile ölüm korkusuyla yaşıyor!

Hakkari’de etkili olan yağışlar nedeniyle iki ailenin yaşadığı toprak evler kullanılamaz hale geldi. Evlerinin her an üzerlerine çökmesinden endişe eden aileler, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

 

Edinilen bilgilere göre, Çukurca ilçesine bağlı Yukarı Akkaya köyünde yaşayan Zeynel Seven ve Hewehan Seven’e ait, toplam 10 kişinin kaldığı iki toprak ev, son günlerde etkili olan yağışların ardından büyük zarar gördü. Yağışlar nedeniyle duvarlarında çatlaklar oluşan evlerin oturulamaz duruma geldiği belirtildi.

Evlerinin her an çökeceği korkusuyla yaşadıklarını belirten Zeynep Seven, yetkililere ve yardımseverlere çağrıda bulunarak destek istedi.

Aileler, özellikle çocuklarla birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, bir an önce kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

a4c4b65c-02f0-425d-a03b-6504f7f93316.jpg

1be6bf28-e6cb-4c26-8563-0e2e9bd7fd40.jpg

8116f59b-5ea0-494b-80a1-d93a8e212125.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.