Hakkari'de 190 köy ve mezra yolu kapandı

Hakkari'de 190 köy ve mezra yolu kapandı

Hakkari'de 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 190 yerleşim yerineulaşım sağlanamıyor. Ekipler yolları açmak için çalışma başlattı.

 

Hakkari’de üç gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 50 köy ve 140 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Hakkari İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalıştığı belirtilerek, "Ulaşımda aksaklık yaşanmaması için 7/24 esasına göre çalışan ekipler, kapanan yolların tekrar ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor" denildi.

Hakkari Belediyesi de şehir içinde kapalı olan mahalle yollarını açmak için çalışmalarını sürdürürken, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri sorumluluk alanındaki yolları açık tutmak için seferber oldu.


Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hakkari Valiliği, çarşamba günü başlayan kar yağışı sonrası perşembe ve cuma günleri kent genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.