Hakkari'de 155 köy ve mezra yolu kapalı

Hakkari'de 155 köy ve mezra yolu kapalı

Hakkari'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle 37 köy ve 118 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri yolların açılması için çalışmalarına devam ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari ve ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle  155 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarından dolayı kent genelinde 37'si köy, 118'i mezra olmak üzere 155 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Özel İdare tarafından paylaşılan bilgiye göre sabah saatleri itibari ile Kent Merkezine bağlı 13 köy 34 mezra, Yüksekova ilçesinde 2 köy 8 mezra, Şemdinli'de 18 köy 68 mezra, Çukurca'da 4 köy 7 mezra, Derecik'te ise 1 mezranın yolu kapalı. 

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.