Hakkari'de 15 Temmuz etkinlikleri

Hakkari'de 15 Temmuz etkinlikleri

Hakkari ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle program düzenledi.

Valilik önünde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu. 

Vali Akbıyık, "Devlet ve millet olarak varlıklarına yönelen tehditler ve saldırılar karşısında gereğini yaptıklarını dile getiren Akbıyık, "Asla başaramayacakları gün gibi aşikar olduğu halde terör örgütlerinin ısrarla üzerimize saldırılmasının gerisindeki amaçlarını ve destekçilerini tabii ki biliyoruz. 15 Temmuz, Türkiye'yi bölme ve iç savaş çıkarma hevesindeki dış güçlerin, FETÖ'cülerin, darbecilerin millet duvarına çarptığı tarihtir" şeklinde konuştu.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen sancak koşusunun ardından sporcuların taşıdığı bayrak Akbıyık'a takdim edildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'a ilişkin konuşması dinletildi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı program, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun dua etmesi ve çorba ikramıyla son buldu.

Programa, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Durankaya Belde Belediye Başkanı İsmail Demirci, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Resim

Resim

YÜKSEKOVA:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle, İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Şemsettin Onay Anadolu Lisesinin bahçesinde bir araya gelen binlerce kişi, Cengiz Topel Çaddesi'ne kadar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarla milli ve birlik yürüyüşünü yaptı. Yürüyüşün ardından okul bahçesinde düzenlenen programa geçildi. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, okunan selayla devam etti.

İlçedeki programa Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Piyade Komando ve Garnizon Komutanı Erdoğan Dur, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, Yüksekova Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Karael, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Yıldırım, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Arslan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yeni Başkanı Selami Durna, Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan, merkez ve köy muhtarları çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim

ŞEMDİNLİ:

Şemdinli ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması izlendi.

Programa, Kaymakam Muhammet Tugay, Belediye Başkanı Tahir Saklı, Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel, AK Parti ilçe Başkanı Fahri Şakar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

aa-20220715-28429823-28429822-semdinlide-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinligi-duzenlendi.jpg

ÇUKURCA: 

Çukurca Hükümet Konağı önündeki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların görsellerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programa Kaymakam Hasan Kurt, Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Sağındık, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurtaran ve vatandaşlar katıldı.

aa-20220715-28430133-28430132-cukurcada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinligi-duzenlendi.jpg

aa-20220715-28430133-28430130-cukurcada-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-etkinligi-duzenlendi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.