Hakkari'de 12 Mart Anma Programı düzenlendi

Hakkari'de 12 Mart Anma Programı düzenlendi

Hakkari'de 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle anma programı düzenlendi.


Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hakkâri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bülent Demir’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşmaları ile devam etti. Gerçekleşen programda; “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu video gösterimi, öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirilen “İstiklal Marşı” adlı oratoryo sahnelenmesi ve “İstiklal Marşı’nın Kabulü” adlı tiyatro gösterimleri ile devam etti.

Etkinlikte; 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere, ödülleri takdim edildi. Üçüncülük ödülünü paylaşan Rojin Kaya ve Zeynep Havin Yıldırım’a ödülleri, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş verirken, ikincilik ödülünü almaya hak kazanan Suden Kurt ise ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy’dan aldı. Yarışma birincisi Gül Kaya’ya ise ödülünü Vali Ali Çelik takdim etti.

Vali Çelik’in etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesi ve günün anısına protokol üyeleri ile öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Vali Çelik; program bitiminde konferans salonu girişinde kurulan Mehmet Akif Ersoy standında misafir ve öğrencilere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını hediye etti.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.