Hakkari'de 119 köy ve mezra yolu kapalı

Hakkari'de 119 köy ve mezra yolu kapalı

Hakkari'de günlerdir etkili olan kar yağışı bedeniyle 31'i köy 88'i mezra olmak üzere 119 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de iki hafta önce başlayan kar yağışı aralıksız bir şekilde devam ederken, il ve ilçe merkezlerinde kar kalınlığı 1 metreyi, yüksek kesimlerde ise yer yer 2metreyi aştı. 

Kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan yolların büyük bir kısmı açılırken halen 119 yerleşim yerine ise ulaşım sağlanamıyor.

İl özel idaresi Yol Ulaşım Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Hakkari merkezde, 3 köy 23 mezra, Yüksekova ilçesinde 14 köy 30 mezra, Şemdinli'de 6 köy 27 mezra, Çukurca'da 3 köy 7 mezra, Derecik ilçesinde ise 1 mezra olmak 119 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kapalı yolları yeniden açmak için çalışma başlattı. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması yaptı.

Meteoroloji yetkilileri yoğun kar yağışı nedeniyle, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve vatandaşlara; don, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olması çağrısı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.