Hakkari'de 8 kişi gözaltına alındı

Hakkari'de 8 kişi gözaltına alındı

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde 'sosyal medya paylaşımları' gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alındı.

Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde Terörle Mücadele (TEM) ve Güvenlik şube ekipleri tarafından değişik adreslerdeki evlere baskın düzenlendi.

Yapılan ev baskınlarında Yüksekova 5 kişi Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne, Şemdinli'de ise aralarında eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe Eşbaşkanı Cebbar Taş, Habil Alioğlu ve Ergin Avcı, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Yüksekova'da, sosyal medya paylaşımları, “Örgüt üyesi” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken diğer iki kişi ise, adli kontrol şartlarının uygulanması kararıyla Yüksekova Nöbetçi Sulh ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik ise her iki yurttaşa yurtdışı giriş çıkış yasağı ve denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. 

Şemdinli'de gözaltına alınan 3 kişi ise gözaltı süreleri 1 gün daha uzatıldı. Gözaltındaki yurttaşlarım yarın savcılık karşısına çıkarılmaları bekleniliyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.