Hakkari'de 1 kişinin öldüğü kan davasında barışla sonuçlandı

Hakkari'de 1 kişinin öldüğü kan davasında barışla sonuçlandı

Hakkari’de 2 yıl önce iki rehabilitasyon merkezi sahipleri arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği husumet sona erdi.

Hakkari' de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında ölümle sonuçlanan olayın taraflarından Demir Ailesi husumeti sona erdirdiklerini duyurdu.

Hakkari' de 5 Şubat 2022 yılında rehabilitasyon merkezi üzerine yaşanan tartışma ölümle sonuçlandı. Yaşanan olayda Hikmet D. yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Olay sonrası başlatılan soruşturmada tetiği çektiği tespit edilen Ramazan Özer'e 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan; Ramazan Karakis, Deniz Turan ve Cuma Özer'e de olaya karıştıkları gerekçesiyle müebbet ve ek olarak 9'ar yıl ceza verildi.

Olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra Ramazan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer adli kontrol şartı ile tahliye edilmişti.

Demir ailesi yaptig1 yazılı açıklama ile olayın tarafları arasında sulh sağlandığını duyurdu.

Ak Parti Belediye Başkan aday, İsmet Ölmez ve il Başkanı av Zeydin Kaya ile Merkez ilce Başkanı Cumhur Demir'in hazır bulunduğu seçim irtibat ofisinde Demir ailesi adına açıklama yapan Demir Ailesi Büyüğü Tahsin Demir, ∞c alma duygusunun kimseye bir faydasının olmadığını vurguladı.

Demir Ailesi adına Tahsin Demir - Tahir Demir tarafından yapılan açıklamada su ifadelere yer verildi:

"5 Şubat 2022 tarihinde ilimizde kardeşimizin ölümüyle gerçeklesen olay neticesinde olayın gerçekleştiği 2 aile ile aramızda sulh sağlanmıştır, dinimize, örfümüze, adetlerimize göre affetmek büyüklüğün şanındandır. Öç alma duygusunun hiç kimseye bir faydası yoktur. Anlaşmazlıkların yeni ölümlerle sonuçlanmasını önlemek için aile büyüklerimizle aldığımız karar çerçevesinde bu olayı sonlandırıyoruz. Her iki aile içinde yeni ölümlerin vebalini almamak için, kin ve nefret duygularının yerini merhamet ve huzur duygularının alması için sulh sayladığımızı herkese duyuruyoruz"

f590e53c-f0ba-49dd-838e-9fae7d73abc6.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.