Hakkari-Yüksekova karayolunda faciadan döndü

Hakkari-Yüksekova karayolunda faciadan döndü

Hakkari-Yüksekova karayolu üzerinde bulunan yeni köprü mevkiindeki dağdan aralıkla karayoluna inen dev kaya parçaları tehlike saçmaya devam ediyor.

Hakkari-Yüksekova karayolu Yeni köprü yakınlarında akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. Heyelanda yuvarlanan kaya parçaları ve hafriyat yolun büyük bir bölümünü tamamen kapladı. 

Çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine bölgeye karayolları ekipleri yönlendirildi. Yola düşen taş parçalarını temizlemek ve araçların daha güvenli geçmelerini sağlamak için harekete geçen Karayolları ekipleri bölgeye iş makineleri sevk ederek, heyelanı kaldırma ve temizlik çalışması başlattı. Güzerga güvenlik gerekçesiyle geçici süreliğine trafiğe kapatıldı. 

Whatsapp ihbar hattımıza ulaşan Vatandaşlar, güzergahta sürekli heyelan meydana geldiğini 2019 yolunda yapımına başlanılan Yeniköprü tünellerin bir an önce açılmasını istedi.

Güzergahta araç geçişleri karayolları ekiplerinin kontrolü ile sağlanacak.

Bölgede heyelan riski devam ediyor.

4-257

3-340

2-389

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.