Hakkari'de operasyon: 3 kişi tutuklandı

Hakkari ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Edinilen bilgilere göre Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri kent merkezi ile Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 16'sı yakalandı.

Gözaltına alınanların; L -T, B-E, Ö- A, S- A, M- K, A- Ö, S- I, E- G, M- A, İ- K, A- E, Z- K,  A- T ve C- Ç ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi olduğu öğrenildi. 

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında il merkezi, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde gözaltına alınan 16 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tutuklanan 3 kişi  "örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla 13 kişi de serbest bırakıldı.

 

Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.