Hakkari ve 9 kent için sarı uyarı

Hakkari ve 9 kent için sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölge kentleri için sarı uyarı yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge kentlerinde yağış etkili olacak.

Müdürlük, Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, bölge kentleri ile Eskişehir, Sivas ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmininde bulundu.

Diyarbakır, Mardin, Urfa, Antep, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

Yağışların, Antep, Adıyaman, Urfa, Mardin ve Batman çevreleri ile Diyarbakır’ın güneyinde kuvvetli (5-20 cm), Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.