Hakkari Valiliğinden 'Yardım TIR'ına Valilik Engeli' haberine açıklama!

Hakkari Valiliğinden 'Yardım TIR'ına Valilik Engeli' haberine açıklama!

Hakkari Valiliği, kentten deprem bölgesine gönderilmek istenen yardım aracının engellendiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada haberlere konu olan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliğin Resmi İnternet Sayfasından yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Hakkâri Valiliği  ’’STK’ların deprem bölgesine gönderecekleri yardım aracını engelledi’’ başlıklı haberde bahsedilen iddialar gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, Hakkâri Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi yönetiminde; hayırsever iş adamları, Sivil Toplum Kuruluşları, hayırsever vatandaşlar tarafından ilde Gençlik Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına getirilen ayni yardımların ivedilikle işlemleri yapılıp deprem bölgesinde ihtiyaç olan vilayetlere ulaştırıldığı kaydedildi.

Bugüne kadar kentten deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında bilgi verilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"6 Şubat tarihinden bugüne kadar deprem bölgesine; 13 kamyon su,  1 kamyon yakıt dolu tanker, 5 adet konteynır banyo, 7 adet konteynır tuvalet, 8 kamyon mont, 20 kamyon battaniye ve ısıtıcı, 36 kamyon gıda kolisi ve konserve, 5 kamyon bot ayakkabı olmak üzere toplam 95 kamyon insani yardım aracı ulaştırılmıştır.

Enkaz alanlarındaki kurtarma çalışmalarına destek olması amacı ile Hakkâri Valiliği tarafından deprem bölgesine 11 Ekskavatör, 6 kamyon, 5 vinç, 2 loder, 5 lowbet, 5 pickup, 5000 m² alanı aydınlatabilecek kapasitede 1 jeneratör, 11 minibüs ulaştırılmıştır.

Ayrıca; Hakkârili hayırsever vatandaşlarımız tarafından Hakkâri AFAD hesabında 3.503.259 TL, Hakkâri Diyanet Vakfı hesabında da 2.464.870 TL olmak üzere toplam 5.968.129 TL nakdi yardım toplanmıştır.

Yine deprem bölgesine 10 kişilik 80 adet izoleli deprem çadırı gönderilmiş ve personellerimiz tarafından yerinde kurulumu sağlanmıştır. Hakkâri Valiliği tarafından gönüllü ve görevli olmak üzere toplamda 933 personelin deprem bölgesine takviyesi sağlanmıştır. Hakkâri Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi yönetiminde; Hakkâri halkı tek vücut olup, depremden etkilenen bölgelere destek olmak amacı ile maddi ve manevi her türlü imkânlarını seferber etmiştir. Bundan sonra da depremzede halkımızın yanında olmaya devam edecektir.

Hakkâri Valiliğinin yapılan yardımlara engel olduğu şeklindeki haberlerin asılsız olduğu, tam aksine yapılan ve toplanan bütün yardımların deprem bölgesine güvenli ve doğru bir şekilde ulaştırılabilmesi amacı ile yardım tırları; Hakkâri Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi kontrolü ve koordinesinde deprem bölgelerine gönderilmiştir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur." denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.