Hakkari SES'ten üyelerine 'Mobing' iddiası

Hakkari SES'ten üyelerine 'Mobing' iddiası

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi üyeleri üzerindeki baskıya dikkat çekerek İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine keyfi uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sağlık Emekçileri Sendikası Hakkari Şubesi, üyeleri üzerindeki baskı iddiaları üzerine açıklama yaptı. 

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sağlık iş kollarında çalışma barışının korunması ve geliştirilmesi için kurum amirleri ile diyalog kurulduğu belirtildi.

Bu kapsamda Hakkari İl  Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ile de görüşme gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, görüşmede; iş yerlerindeki sorunların çözümünde diyaloğun önemine dikkat çekildiği kaydedildi. 

Sendika üyelerine yönelik mobing uygulandığı ileri sürülen açıklamada, "Sağlık kuruluşlarındaki liyakatsiz atamaların, keyfi uygulamaların, gece yarıları adeta baskına gider gibi hemşire arkadaşlarımızın odaların basılması, kadın emekçilerin yoğun çalışmasına rağmen kadın yöneticinin bulunmaması, yoğun çalışma koşulları göz önünde bulundurulmadan planlamalar yapılması, sağlık sorunlarından kaynaklı sağlık emekçilerinin almış oldukları sağlık raporlarının sürekli hakem heyetlerine gönderilmesi, adeta mobinge varmasından kaynaklı, başta üyelerimiz olmak üzere çalışanlarda ciddi sorun yarattığını, aylar öncesinden il  sağlık müdürüne  bildirilmiştik. Kendisinin “bu tür durumlara izin vermeyeceğini, durumu takip edeceğini” söylemesine rağmen sorunlarımız çözülmediği gibi her geçen gün artarak devam etmekte olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz" denildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"En son 25.03.2023 tarihinde bir sağlık emekçisi arkadaşımız, ailesinin kendisine ulaşamaması ve  ailenin Polise haber vermesi sonucunda  sağlık emekçisinin evine girilmesi ile kuvvetli intihar girişimi şüphesi ile Acil servise nakledilmiş, halen yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Bu vakanın nedenleri elbette adli soruşturma sonucunda  ve sağlık emekçisi üyemiz sağlığına kavuştuğunda ortaya çıkacaktır.  Hem bu durum hem de genel olarak sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunları paylaşmak ve kaygılarımızı dile getirmek için il  Sağlık Müdürü Hamdullah Kara’dan randevu talep edilmiş, ancak iş yoğunluğu gerekçe gösterilerek randevu talebimize olumlu cevap verilmemiştir. Böylesi önemli bir konuda 500 emekçisi olan bir sendikanın yöneticilerine işlerin yoğunluğu gerekçe gösterilerek randevu verilmemesi ,dikkat çekmeye çalıştığımız sorunların önemini ortaya koymaktadır.

Hakkari Sağlık Emekçileri Sendikası ve KESK Şubeler platformu olarak, İntihar iddiası ile tedavi altına alınan sağlık emekçisi üyemizin sağlık durumu ile yakından ilgilendiğimizi, adli ve idari soruşturmalar sonucunda açığa çıkacak sonuçlar üzerinden konunun takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz.

Yine ayrıca Sağlık emekçilerinin mobinge varan keyfi uygulamalara karşı her türlü demokratik, hukuki haklarımızı kullanacağımızı buradan bütün kamu emekçileriyle ve kıymetli halkımızla paylaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum