Hakkâri Sanayi Sitesinde İşler Durma Noktasında

Hakkâri Sanayi Sitesinde İşler Durma Noktasında

Çetin kış koşulları nedeniyle Hakkâri sanayi sitesinde esnafların çoğu iş yapamaz hale geldi.

HİKMET TEMEŞ/ HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Ağır kış koşulları ve soğuk havalar nedeniyle bölgedeki ekonomik canlılık durgunlaştı. Sanayi sitesindeki esnafların çoğu uzun süredir iş yapamadıklarını belirtti. Sanayi sitesinde oto tamirciliği yapan İsmail Acer isimli vatandaş sitedeki işlerinin neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi.

Acer kış koşulları ve yolların zamanında açılmaması nedeniyle sanayi sitesinde işler durduğunu ifade ederek, işsizliğin yanı sıra birçok problemle başa çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Ayrıca sitede bulunan iş yerlerinin hiç birinde su akmadığını belirten Acer, hal böyle olunca birçok sorunla karşılaşıp iş yapamaz duruma geldiklerini söyledi. Kış mevsiminin kendileri için yokluk anlamına geldiğini ve imkânsızlıklar içinde çalışıp çoğu gün ve zamanlarda 50 tane iş yerinin faaliyet gösterdiği sitede çoğunun siftah bile yapamadığını dile getirdi. 

İş yerlerinin ulaşım konusunda sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Acer, Yaz mevsiminde bozuk olan, kışın ise kapanan yolların geç açılmasının ve buna benzer birçok sorunun meslek hayatlarını olumsuz etkilediğini belirti. Acer, “Sanayi Sitesinde yaptığımız işlerin büyük kısmını da borçla yapıyoruz. Hem borcumuzu tahsil edememe ve hem de bölgedeki olayların etkisiyle yüzlerce esnaf vergilerini ve giderlerini daha ödeyemez duruma gelmiştir. Şehir dışından yedek malzemeleri alma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Araçlar bu bölgeye gelmiyor. Ancak bölgedeki araçlar mal getirebiliyor. Alacaklarımızı tahsil edemediğimiz için sıkıntıya giriyoruz, bu da zincirleme herkesi etkiliyor. Yatırımcılar bölgeye yatırım yapmıyor. Elinde işi olan bekletmeye almış. Fiyat verdiğimiz işlerde cesaret gösteremiyoruz; çünkü bu insanlarda korku yaratmaktadır sıkıntıların, sorunların bitmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı

unnamed-(2)-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.