Hakkari Rafting takımı dünya ikincisi oldu

Hakkari Rafting takımı dünya ikincisi oldu

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde düzenlenen Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix'si tamamlandı. Şampiyonaya katılan Hakkari Rafting takımları büyük başarı elde ettiler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde düzenlenen Uluslararası Rafting Türkiye Grand Prix'si tamamlandı.

17 Temmuz'da başlayan ve Türkiye'nin yanı sıra 4 ülkeden toplam 38 takımın yarıştığı müsabakada dereceye giren takım ve sporcular, düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Dünya Grand Prix R4 Yarışlarında Hakkari Doğa Sporları Rafting Spor Kulübü İlk Gün Sprint Yarışında Mıx Kategorisinde Dünya üçüncüsü, İkinci Gün Slalom Yarışında Dünya birincisi, Üçüncü Gün Mıx Kategorisinde Nehir İnişi Yarışmasında Dünya ikincisi olma başarısı gösterdi.

Genel Klasman Dünya Grand Prix Rx Yarışında Dünya 2.si Gelen Hakkarili sporcular 5 Altın 10 Gümüş 5 Bronz Madalya İle Yarışı tamladılar.

Müsabakalar ile ilgili bilgi veren Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım Hakkarili sporcuların artık hem ulusal hem de uluslararası arenada bir çok branşta başarı elde etmeye başladılar, doğa sporlarında, salon sporlarında, ferdi ve takım olarak güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.

Sporcuları Tebrik eden Müdür Yıldırım, "Sporcularımızın bu başarısında özelikle son dönemlerde tesisleşmesin ilimizde yoğun bir şekilde devam etmesi, sporcuların antrenman yapabilecekleri alternatif alanların yaratılmasının büyük etkisi var, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada sporcularımızın ve Antrenörlerimizin yanında olup, onları desteklemeye devam edeceğiz, ben bu güzel yolda bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Vali ve B. Başkan V. Sayın İdris Akbıyık’a, Rafting Federasyonu Başkanı sayın Fikret Yardımcı’ya, tüm paydaş kurumlara, spor kulüplerimize, Antrenörlerimize ve Sporcularımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Dereceye giren takımlar

Şampiyonada, büyük kadınlar kategorisinde, İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü birinci, Ataşehir Doğa Sporları ve Sanat Kulübü ikinci, İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü (2. takımı) üçüncü oldu. Büyük erkekler kategorisinde, Antalya Manavgat GSK birinci, Sparta Qazaqstan Rafting Club ikinci, Tanos Rafting Club üçüncü oldu.

Küçük kadınlarda da Rafting Team Verona-F.I.RAFT birinci, Antalya Manavgat GSK ikinci, Sarsala SK üçüncü oldu. Küçük Erkeklerde Köprülü Kanyon DSK birinci, Çaykur SK ikinci, Movimento E Natura-F.I.RAFT üçüncü oldu.

Büyük Karışıkta, Ardeşen Belediyesi SK birinci, Hakkari Doğa Sporları GSK ikinci, Genç GSK üçüncü oldu. Küçük Karışıkta Movimento E Natura-F.I.RAFT birinci, Movimento E Natura-F.I.RAFT (2. takımı) ikinci, Sarsala SK üçüncü oldu.

1.jpg

whatsapp-image-2022-07-19-at-22-53-23.jpeg

whatsapp-image-2022-07-19-at-22-53-22.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.