Hakkari'de Newroz coşku ile kutlandı

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülüğündeki Hakkari Newroz’u, Tekser'deki Otogar alanında başlıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

11 kenti etkileyen Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Newrozu Otogar alanında yapılıyor.

Soğuk havaya rağmen halk, saatlerde alana gelmeye başladı.

3728460-fotogaleri.png

Newroz alanı HDP ve Yeşil Sol Parti flamalarıyla süslenirken, 'Yarınlarımız için HDP'liyiz' 'Birlikte değiştireceğiz' 'Şimdi Gençlik zamanı' gibi yazılı pankartlar asıldı.

Çoğunluğu yöresel elbise giyen yurttaşlar polis ve HDP'li görevlilerin üst aramasının ardından alana girişti. 

Hakkari'deki Newroz Programına HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Hakkari Milletvekili Sait Dede, eski Dönem Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan HDP ve Yeşil Sol Parti Hakkari İl İlçe Örgütleri ile STK Temsilcileri ve vatandaşlar katılımı ile başlayacak. 

Gençlerin, kadınların ve yaşlıların kol kola girerek halay çekmeye başladığı Hakkari Newrozu konuşmalar ve müzik dinletisi ile devam edecek. 

Saygı duruşunun ardından başlayan Newroz Programının açılışı Tertip Komitesi Başkanı Kadir Şahin'in açıklaması ile devam etti.

Newroz Programında söz alan HDP Hakkari Milletvekili Sait dede 6 Şubat tarihinde Maraş Merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri andıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.