Hakkari Newroz’unu binler kutladı

Hakkari'de Dem Parti tarafından düzenlenen Newroz kutlaması halaylar ve yakılan ateşle başladı.

 

 

Hakkari Newrozu, Şimdi Özgürlük Zamanı (“Rabe dema azadî û serkeftinê ye”) şiarıyla Teksen Otogar alanında kutlandı. Sümbül Dağı eteklerinde kutlanan Newroz için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın etmeye başladı. Kadınların renkli kiras fistanları, erkeklerin şal u şepikleri ile katıldıkları Newroz kutlamasında alan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) , “Bi jin jiyan azadiye ber bi 8 Adarê ve”, “Tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına karşı kadın mücadelesi her yerde”  pankartları ile donatıldı. Bir noktadan alınan vatandaşlar, polis ekiplerinin güvenlik kontörlünden sonra alana girdi.

Alana akan binlerin halaylarıyla dolan Newroz alanında kutlama, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından ise DEM Parti milletvekilleri Sırrı Sakık, Vezir Parlak, Öznur Bartın, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Barış Anneleri tarafından Newroz ateşi yakıldı.

‘Sandıkta cevabını vereceğiz!’

 Kutlamada ilk olarak konuşan DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, halkı selamladı ve seçimlere değindi. Kadir, “Kürt halkı inançlı, onurlu bir halktır. Bizler onurlu duruşumuz ve çalışmalarımız ile en büyük cevabı sandıklarda vereceğiz!” ifadelerini kullandı.

Ardından ise DEM Parti Colemêrg Belediye Eşbaşkan adayları halkı selamladı. Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe söz aldı. Viyan, “Biz bu halka bir söz verdik. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kentlerimizi beraber yöneteceğiz. Kayyım yönetimine karşı özelde kadınlar bu seçimi daha fazla sahiplenmelidir” çağrısı yaparken,  diğer eş başkan aday Mehmet Sıddık Akış da “Newroz özgürlük isteyen mazlum Kürt halkının bayramıdır.’ Dedi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Her alanın Newroz alanı olduğunu dile getirdi. Daha önce seçilen belediye eş başkanlarının yerine kayyımlar atandığını hatırlatan Sırrı, “Belediye eş başkanlarımız 8 buçuk ay görev yaptılar, 8 buçuk yıl cezaevinde kaldılar. Bu şehre dışarıdan asker, polis getirerek seçmen yapıyorlar. Hakkâri halkının iradesini çalmaya çalışıyorlar. Hakkâri halkını bilmezsiniz; Hakkâri halkı Kürt mücadelesinin ışığıdır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

 Konuşmalardan sonra müzik grubu Lawje sahne aldı. Kutlama, Lawje’nin stranlarıyla çekilen halaylar ve “Newroz pîroz be” sloganlarıyla sona erdi.

 

c2dec44e-3ce8-461c-8cd2-083426fc3406.jpge23445fd-7b2e-4e5b-9d02-1c24f812e792.jpg840d65a9-7de3-448a-966f-bf104c1e04f1.jpg1-002.jpg03.jpg10.jpg6-002.jpg12.jpg9-001.jpg53.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.