Hakkari milletvekillerinden Zeydan kararına tepkiler
DEM Parti Hakkari milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Abdullah Zeydan'a hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan hakkındaki davada karar çıktı. Zeydan'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. DEM Parti Hakkari milletvekilleri karara tepki gösterdi.
Milletvekili Öznur Bartın, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda; "Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a hukuksuz bir şekilde 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Yargıtay’ın bozma kararına, bilirkişi raporlarına ve tanık beyanlarına rağmen mahkeme siyasi talimatla hareket etti. Bu karar, halkın iradesini gasp etmeye yönelik bir yargı kumpasıdır! Demokratik iradeyi teslim alamayacaksınız" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Vezir Parlak da "Önceden kurgulanmış göstermelik bir yargılama sürecinin sonunda Abdullah Zeydan’a ceza verilmesi bir siyasi darbe girişimidir. Bu karar bizim ve halkımızın nezdinde yok hükmündedir. #VanHalkıİradesininYanında" paylaşımında bulundu.
Milletvekili Onur Düşünmez ise X platformundaki paylaşımında, "Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezası hukukun değil, siyasi hesapların bir sonucudur. Yargı, bağımsız ve tarafsız olması gerekirken iktidarın müdahalesiyle halkın iradesine darbe vurmanın aracı haline getirilmiştir. Daha önce iki kez bozulan bir davada savunma hakkı bile tanınmadan alelacele alınan bu karar, hukukun değil, siyasi baskının bir ürünüdür. Seçmen iradesini yok sayan, halkın kendi yöneticilerini seçme hakkına karşı açık bir saldırı olan bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Van halkının seçtiği belediye başkanını yargı eliyle görevden uzaklaştırma çabası halkın iradesini gasp etme girişimidir. Hukukun bu şekilde ayaklar altına alınmasına, halkın demokratik iradesinin yok sayılmasına asla sessiz kalmayacağız" dedi.
