Hakkari KESK'ten 'Soydan' kararına tepki

Hakkari KESK'ten 'Soydan' kararına tepki

Hakkari'de 2 defa açığa alınıp ihraç edilen ve mahkeme kararı ile işe iade edilen SES üyesi Aysel Dinç Soydan'ın isteği dışında Rize iline görevlendirilmesi yapıldı. KESK'ten karara tepki geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi Aysel Dinç Soydan, 19 Mart 2020 tarihinde açığa alındı, 20 Mayıs 2020 de ise ihraç edildi. 

Hukuk mücadelesini sürdüren Dinç, hakkındaki iddiaların asılsız çıkması üzerine mahkeme kararı ile işe iade edildi.

İddiaya göre mahkeme kararına rağmen, hakkındaki şikayetler üzerine 13 Aralık 2021 tarihinde ikinci kez açığa alınan Dinç, yine mahkemenin 'Kovuşturmaya yer yok' kararı ile 5 ay açıkta bekletildikten sonra işine tekrar iade edildi. Ancak bu kez Dinç isteği dışında Sağlık Bakanlığı kararı ile 22 Nisan 2022 tarihinde Rize ilinde görevlendirildi. 

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformundan SES üyesi Aysel Dinç'in yaşadığı sıkıntılar ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. 

KESK'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Her fırsatta sağlık emekçilerinin hakkının ödenemeyeceğini kameralar önünde ifade eden bakanlık ve yerel idareciler işin özünde emekçileri en küçük fırsatta hemen cezalandırma anlayışıyla hareket etmektedir. Kamuda keyfiyetçi, yandaş ve liyakatten uzak bir anlayışla yürütülen çalışmalar kamu emekçilerini her geçen gün daha da ezmektedir. Aysel arkadaşımızın örneğinde de bunu net bir şekilde bir daha gördük. Hakkari’de hemşire ihtiyacı olmasına rağmen ve hakkında hem mahkemelerce hem de yürütülen idari soruşturmalarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemesine rağmen en son olarak bir cezalandırma yöntemi olarak arkadaşımızın Rize’ye sürgün edilmesini kabul etmiyoruz. Bu karar karşısında hem adli hem de sendikal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu tür baskı, sürgün, açığa almalar, ihraçlar dün de bizi yıldıramadı bugün de yıldıramayacaktır. Aysel arkadaşımız görevine yerine dönene kadar mücadelemiz sürecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum