Hakkâri KESK'ten Adem Kesici açıklaması

Hakkâri KESK'ten Adem Kesici açıklaması

KESK Hakkari Şube Platformu, hakkında açılan bir dava üzerine yargılaması devam eden SES Şube Yöneticisi Adem Kesici'nin görevinden açığa alınması ve akabinde sözleşmesinin fes edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sendikada tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Ülkede son yıllarda hukuk, adalet, çalışma koşulları, iş güvencesi gibi birçok alanda OHAL ve KHK’lar ile oluşturulan atmosfer günümüzde de fiili olarak sürdürülmektedir. Bunun son örneği Şemdinli aile sağlık merkezinde görevli olarak çalışan SES Hakkari Şube Yöneticisi Adem Kesici  arkadaşımız 15.02.2022 tarihinde hakkında açılan soruşturmada dört günlük gözaltı kararıyla kolluk güçleri tarafından alınmıştı. Gözaltında bulunduğu 2. gününde nöbetçi mahkemeye çıkarılan arkadaşımız denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakılmış olup adli sonuç çıkana kadar işine geri dönmüştür. Fakat adli makamlarca açığa alma gerekli görülmeden ve sonuç beklenmeden il sağlık müdürlüğü tarafından hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan iddialar üzerine 25.02.2022 tarihinde direk ‘’iki ay sözleşmenin askıya alınması’’ kararıyla açığa alınmıştır. Hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Açığa alınan arkadaşımız iki aylık süre dolunca tekrar iki ay daha açığa alınmıştır. Açığa alınan süre içerisinde idari soruşturma için muhakik tayin edildi ve idari soruşturma tamamlanmıştır. Fakat idari soruşturma neticesinde il sağlık müdürlüğü disiplin kurulunca alınan karar arkadaşımıza tebliğ edilmemiştir.  Adli makamlarca açılan soruşturmaların sonucu beklenmeden dört aylık açığa alma süresi bitimine bir gün kala hızlı bir şekilde adli soruşturmanın kesin karara bağlanana kadar sözleşmenin feshine karar verildiğine dair yazı görev yaptığı kuruma ulaştırılmış ve arkadaşımıza tebliğ edilmiştir. Söz konusu bu karar kafalarda farklı soru işareti bırakmıştır. Sözleşmenin feshi yerine görevine adli karar çıkana kadar görevine döndürülmesi beklenirken direk görevden alınması il sağlık müdürlüğü bünyesinde çalışan tüm sağlık emekçilerinin tedirgin olmasına en ufak bir adli veya idari soruşturma neticesinde adli karar beklenmeden işlerine son verilme korkusu yaratmıştır. Bu konuda İl sağlık Müdürlüğü şeffaf, tarafsız, adil ve kamuoyunu aydınlatacak bir soruşturma yürütebilmesi için sözleşme feshi kararını derhal geri çekmelidir. Söz konusu arkadaşımızın uğradığı bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında adli sonuç çıkana kadar arkadaşımızın yanında ve destekçisi olacağız.   Biz KESK Şubeler Platformu olarak bu uygulamanın takipçisi olacağımızı ve arkadaşımız görevine dönene kadar hem sendikal hem de hukuki olarak üyemizin yanındayız" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.