Hakkari KESK'ten 27. kuruluş yıldönümü mesajı

Hakkari KESK'ten 27. kuruluş yıldönümü mesajı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 27'nci kuruluş yıl dönümü, Hakkari'de yapılan yazılı açıklama ile kutlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK Hakkari Şubeler Platformu sendikanın 26'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada 'Emek Ve Demokrasi Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz!' denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bundan 27 yıl önce emek ve sendikal mücadele açısından bir dönüm noktası olarak kamu emekçilerinin birleşik sesi KESK kuruldu. Emek ve sendikal mücadelesinde öncellerinden devraldığı mirası daha da büyüterek emeğin ve sendikal mücadelenin sesi olarak kamu emekçilerinin örgütlü alanı olmuştur. Kurulduğu ilk günden itibaren emek ve sendikal mücadelenin yanında demokrasi ve barış mücadelesini de aktif bir şekilde yürütmüştür. Tam da ülkenin içinde bulunduğu koşularda ihtiyaç duyulan barış ve huzuru inşa etme, yaşanan ekonomik kriz karşısında emekçileri savunma ve haklarını geliştirme, KESK’in misyonu gereği yürüttüğü ve savunduğu değerler açısından vazgeçilmezdir. Sadece Türkiye genelinde değil yerelimizde de KESK olarak her zaman emekçilerin sesi ve hak savunucuları olmanın yanında, kentte barış ve huzur ortamı için büyük mücadeleler verdik, vermeye devam edeceğiz" 

Hakkari'de yaşanan gerilime de değinilen yazılı açıklamada, "Maalesef dün kentimizde iki kişi arasında yaşanan bir tartışma kavgaya dönüşmüş ve bir kişinin silahla yaralanmasına neden olmuştur. Daha sonra bu olayın provakatif yaklaşımlarla iki aşiret kavgasına dönüştürülmeye çalışılması bizi derinden üzmüştür. Yaşanan olayda yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgisi olmayan kesimlere yönelik yapılan saldırıları da kabul etmiyoruz. Bütün kesimlerin sağduyu ile davranarak asıl sorumluluğu olanları açığa çıkarmaya davet ediyoruz. KESK olarak 27 yıldır yürüttüğümüz emek, sendikal, demokrasi ve barış mücadelesini ısrarla büyüterek sürdüreceğimizi ve bundan vazgeçmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz! Yaşasın KESK! Yaşasın Emek Mücadelesi!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.