Hakkari kafilesi İstanbul'dan döndü

Hakkari kafilesi İstanbul'dan döndü

İlim Yayma Cemiyeti koordinesinde 7'incisi düzenlenen İstanbul Kültür Gezisine katılan 40 kişilik öğrenci kafilesi Hakkari'ye döndü.

İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şubesi tarafından düzenlenen İstanbul Kültür Gezisine katılan öğrenciler kente geri döndü.

Öğrencilerin ufkunu açmak, İstanbul'un tarihi, turistik yerlerini görme imkanı sunan geziye Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hakkari Fen Lisesi'nde okuyan öğrenciler katılmıştı.

Bir hafta süren gezi ile ilgili açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir, 7 yıldır farklı okullardan öğrencileri İstanbul'a götürdüklerini söyledi. 

Bu kapsamda 40 kişilik öğrenci kafilesi ile İstanbul’un tarihi ve turistik bölgelerini gezdiklerini kaydetti.

Özdemir, “İlk defa İstanbul’u görme fırsatı bulan öğrencilerimiz; Piyer Loti Tepesi, Minyatür, Panaroma, Fatih Camisi, Yavuz Sultan, Ayasofya, Sultan Ahmet, Çamlıca Camisi ve Süleymaniye Camisi, Beyazıt Meydanı, İstanbul Üniversitesi, İslam Bilimler Müzesi, Topkapı Saray Müzesi, Kız Kulesi gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi” dedi.

4.jpg3.jpg2.jpg1.jpg

Özdemir, gezilerinin son gününde öğrencilerin Çamlıca Tepesi, Yuşa Tepesi ve Boğaz Turu yaptığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.