Hakkarili kadın girişimcilerden örnek kampanya!

Hakkari Lilyana Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi, deprem bölgesinde bulunan kadın dernekleri ile dayanışma amacıyla yardım kampanyası başlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de bulunan Lilyana Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar 6 Şubat tarihinde Maraş Merkezli iki depremde zarar gören kadın derneklerine destek vermek için örnek bir kampanya başlattı.  

Depremde ürünleri ve kooperatifleri zarar gören kadın girişimcilere bir nebze olsun destek olmak amacı ile başlatılan kampanya kapsamında Hakkari’nin en gözde alışveriş merkezlerinden biri olan AHS’nin giriş katında stant açan Hakkarili kadınlar ürün satışından elde ettikleri geliri depremzede kadınlara gönderecekler. 

Kampanya hakkında bilgi veren Lilyana Kadın Girişimi ve İşleme Kooperatifi yetkilisi Ümmühan Keskin, depremzede kadınlar yararına 8 Mart 2023 tarihine kadar ürün satışı yapacaklarını ifade etti. 

Hakkari halkının misafirperverliği ve yardımseverliği nam saldığını dile getiren Keskin, “Kentimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri depremin ilk anından adeta bir seferberlik ruhu ile depremzedelerin yanında olmak için büyük çaba göstermiştir. Kooperatifimiz bünyesinde açmış olduğumuz Lilyana Tasarım Atölyesi içinde gastronomi ve tarımsal yöresel ürün üretimimiz devam ediyor.  Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MESEM‘e bağlı stajyer öğrenciler ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri ve üretici Nurten Harmancı ile birlikte yapılan reçeller. Tursular, kahvaltılık soslar, yöresel otlar ve yöreye özgü hediyelik eşyaları satışa çıkarttık” dedi. 

AHS Alışveriş Merkezinde açtıkları stantta tüm Hakkari halkından katkı beklediklerini ifade eden Keskin, “Hakkarili İş İnsanı Nevzat Kazak, stant desteği sağlayarak kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi ve ürün gelirlerinin depremzede kadın girişimcilere gideceğinden dolayı sağladığı desteklerden dolayı minnettarız ve teşekkür ediyoruz. Ayni zamanda Trendyolda Lilyana Kadın Kooperatifi mağaza ismi ile satışı yapan üretici kadınlar Türkiye’nin her noktasında ilimizi tanıtmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

1.jpg,

2.jpg3.jpg

4.jpg

6.jpg

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum