HİKAD'dan ziyaret ve teşekkür!

HİKAD'dan ziyaret ve teşekkür!

Hakkari iş Kadınları Derneği (HİKAD) ile Lilyana Kadın Girişimi üyeleri Ticaret Odası Başkanlığı ile Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İş Kadınları Derneği Başkanı Ümmühan Keskin; Başkan Yarımcısı Ayşe Rojda Adıyaman, Derneğin Yüksekova Temsilcisi Avukat Şeyma Taşçı, İç mimar Dilara Öner, Hukuk Danışma Avukat Handan Kurt, yönetim kurulu üyeleri, Sibel Sönmez, Nurten Harmancı, Aynur Kanat, Saliha Çelebioğlu, Ayşen Olaş, Psikolog Jiyan Özkan, Çimen Akdoğan, Dilek Çallı, Başak Karagöz, ile birlikte aralarında Hakkari Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı, Hakkari Gazeteciler Cemiyet, Hakkari Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünün de bulunduğu kurum kuruluşları ziyaret ettiler. 

Başkan Ümmühan Keskin, ziyaretlerde İş Kadınları Derneği ile Lilyana Kadın Girişiminin faaliyetleri ve önümüzdeki süreçlerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Gastronomi alanında çeşitli ürünlerin hazırlanıp pazarlanacağı ve ata tohumu üzerine çalışmaların yapılacağı bir atölyeyi faaliyete açtıklarını dile getiren Keskin, Sınırlı Sorumlu Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde yaklaşık 85 kadını istihdam etmeyi planladıklarını dile getirdi. 

Hakkari İş Kadınları Derneği Başkanı Ümmühan Keskin de 85 kadını istihdam etmeyi planladıkları atölyede ata tohumu ve gastronomi alanında çalışmalar yapılacağını belirterek, projenin hayata geçirilmesine destek sunanlara teşekkür etti.

Bu süreçte kendilerine destek sunan tüm kurum kuruluş yetkililerine teşekkür eden Keskin, "Biçer Mahallesi'ndeki İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) kurdukları atölyede, Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri Fatma Özbek, Sultan Orhan, Öznur Sönmez, Meryem Ağacanoğlu,U, Gülşen Sönmez ve Aynur Kanat ile birlikte gastronomi ata tohumu epoksi, Kültürel hediyelik eşya ve keseler üreterek üretimine katkı sağlıyor. Aynı zaman İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı İŞGEM 'de faaliyet yürüten ve İŞGEM Müdürü Aziz Akın, desteği ile tutulan işyeri atölyeye dönüştürüldü. Hakkari Halk bankası Kadın Girişim Kredisi ile açılan işyerine Hakkari Milli Eğitim Müdürümüz, Hakkari Halk Eğitim Müdürümüz ve Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' ne bağlı 85 kadın belirli alanlarda eğitimler almakta ve geleceğin usta ve girişimci kadınları yetiştirmektedir" ifadelerini kullandı. 

Halk Eğitim merkezini ziyaret edip kilim atölyesinde incelemelerde bulunan Dernek üyesi kadınlar, ziyaret ettikleri Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilere atkı bere hediye ettiler.

whatsapp-image-2022-12-08-at-21-11-59.jpeg

whatsapp-image-2022-12-08-at-21-12-32.jpeg

whatsapp-image-2022-12-08-at-21-10-05.jpeg

whatsapp-image-2022-12-08-at-21-11-59.jpeg

whatsapp-image-2022-12-08-at-21-10-13.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.