Hakkari Kadın Dayanışma Platformundan 8 mart açıklaması

Hakkari Kadın Dayanışma Platformu 8 Mart Kadınlar Gününü basın açıklaması ile kutladı. Depremzede kadınlar ile dayanışma mesajı veren kadınlar birlik çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Kadın Dayanışma Platformu 8 Mart Emekçi Kadınlar günü KESK ve bileşenlerinin destek verdiği açıklama KESK binası önünde yapıldı. 

'Öfkemizle isyanımızla, kadın dayanışmasını örüyor, yaşamı yeniden kuruyoruz' pankartını açan kadınlar adına hazırlanan açıklamayı Platform Sözcüsü Neşe Aydemir tarafından okundu. 

8 Mart hazırlıklarının devam ettiği süreçte 11 ili etkileten Maraş merkezli depremlerin meydana geldiğini belirten Aydemir, büyük bir acıya yol açan felaketin insanı ve doğayı hiçe sayan politikaların ürünü olduğunu savundu 

"Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü" olan 8 Martı deprem gölgesinde karşıladıklarını ifade eden Aydemir, hükümetin deprem sonrası Olağanüstü Hal ilan etmesini eleştirdi. 

Tutukluların ailelerinden haber alma hakkının engellendiğini savunan Aydemir, derhal tutukluların depremden etkilenen yakınlarına ulaşma, bilgilendirme, görüş hakkı verilmesi çağrısı yaptı.

Maraş depreminin kadınlar ve çocuklar üzerinde ağır bir hasara yol açtığını ifade eden Aydemir, "Sermayenin, kentsel rantın, liyakatsizliğin, insan hayatını hiçe sayan imar uygulamalarının sebep olduğu bu büyük yıkımın sonuçları, zaten yoksulluk kıskacında, etnik ve dinsel olarak ayrımcılığa uğrayan, bölgesel eşitsizliğe, savaşa, emek sömürüsüne ve ataerkil şiddete en çok maruz kalan kadınları daha derinden etkiliyor. Enkaza dönen kentlerden sağ kurtulabilen, yakınlarını kaybetmenin ağır travmasını yaşayan kadınlar bir taraftan da güvenlik endişesini yaşamakta, göçe, yoksulluğa,  salgın hastalıklara ve şiddet riskine karşı en savunmasız toplumsal kesimi oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yaşanan depremlerin ardından eğitimle ilgili alınan kararları eleştiren Aydemir,  derhal uzaktan eğitime son verilmesi ve yüz yüze eğitime başlanması gerektiğini belirtti. 

Tüm kadınlar'ın 8 Mart Emek ve Dayanışma Gününü kutlayan Aydemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"8 Mart günü tüm illerde en geniş kadın platformları ile iktidarın patriarkal politikalarına karşı 
ÖFKEMİZLE İSYANIMIZLA KADIN DAYANIŞMASINI ÖRÜYOR YAŞAMI YENİDEN KURUYORUZ! diyerek  alanlardayız. Yaşasın Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü! Yaşasın 8 Mart! Yaşasın Kadın Mücadelesi!"

1-001.jpg

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.