Hakkari İş Kadınları Derneğinden 8 Mart mesajı

Hakkari İş Kadınları Derneğinden 8 Mart mesajı

Hakkari İş Kadınları Derneği Başkanı Ümmühan Keskin 8 Mart Kadınlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Keskin mesajında 8 Martı depremzedeler ile dayanışma günü olarak ettiklerini belirtti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlayan Hakkari İş Kadınları Derneği Başkanı Ümmühan Keskin mesajında kadınların mücadele azmine değindi. 

Keskin mesajında şu ifadelere yer verdi:

"8 Mart Kadınlar Günü, Clara ZETKİN öncülüğünde başlatılmış olup 129 canın diri diri yakılmasının adıdır, ve bir anma günüdür. Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

06.şubat 2023 tarihinde ülkemizi derinden etkileyen asrın felaketinde halen yaralar sarılmaya devam etmektedir. Özellikle kadın depremzedelerin hijyen alanında yetersiz alanlara sahip olması sağlık açısından hem kendileri için hem de çocukları için ne yazık ki gerekli desteği alamaması vahim bir durumdur. Dayanışma yaşatır diyoruz ve Hakkari ilinde özellikle kadın dayanışması adı altında bir çok STK ve Kamu kurumları olmak üzere depremzede kadınların hijyen sorununa destek olmak için canla başla çalışmaktadır. Bu yıl 8 Martın adı DAYANIŞMA GÜNÜ olarak ilan ediyoruz. İşini kaybetmiş olan emekçi kadınlarımızın evini kaybetmiş kadınlarımızın yanındayız. Ve birlikte başaracağız diyoruz. Hakkari İş Kadınları Derneği ve Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yönetimi adına 8 MART KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN diyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.