Hakkari İHH'den 'Sincan Özerk Bölgesi' açıklaması

Hakkari İHH'den 'Sincan Özerk Bölgesi' açıklaması

İHH Hakkari Şubesi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikalarını düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Genç İHH Hakkari Şubesi üyeleri ile STK üyeleri cuma namazı çıkışı Ulu Cami önünde bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Genç İHH İl Temsilcisi Veli Alioğlu, Çin hükümetinin özellikle 2017'den beri toplama kamplarında yaklaşık 3 milyon kişiyi zorla alıkoyduğunu belirtti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde halkın inançlarını yaşayamadığını, Kovid-19 bahane edilerek sokağa çıkmalarının yasaklandığını aktaran Alioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İslam inancına mensup insanları, ırkçı bir yaklaşımla topyekün ortadan kaldırmayı hedefleyen Çin'in soykırım içeren uygulamalarından vazgeçmesi adına bir kanaat oluşturmayı hedefliyoruz. Hiçbir soykırım elbette unutulmasın ve insanlık ailesi bir daha asla soykırımlarla yüz yüze kalmasın duasıyla Çin'in bu zulmüne karşı ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz."

Gruptakiler, duanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum