Hakkari HDP'den Amedspor'a destek

Hakkari HDP'den Amedspor'a destek

Hakların Demokratik Partisi Hakkari İl Örgütü Amedspor’a yönelik saldırıyı protesto etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

5 Mart Pazar Günü Amedspor ile Bursaspor arasında oynan müsabakada Amedspor oyuncu ve yöneticilerine çirkin saldırıya yönelik bir tepki de HDP Hakkari İl Örgütünden geldi. 

HDP İl binası önünde düzenlenen açıklamaya, HDP, DBP il yöneticileri ve vatandaşlar destek verdi.

HDP yöneticisi Asya Akgül Amedspor  futbolcularına  ve teknik heyetine Bursasporlu futbolcular, teknik görevliler ve seyircilerinin fiziki ve sözlü saldırıları herkesin gözü önünde olduğunu söyledi.

Yaşananların nefret ve hakaret düzeyinde gerçekleştiğini belirten Akgül, “Özellikle 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ve zorla kaybettirmelerle anılan paramiliter güçlerin sembol isimlerinin ve yine o süreçle özdeşleşen Beyaz Toros resimlerinin tribünde açılarak sergilenmesi, organize bir kötülüğü ve iradeyi açığa çıkarmıştır. Kürt toplumunun hafızasında, bütün karanlığıyla yer edinen bu sembollerin bir futbol müsabakası esnasında sergilemesiyle verilmek istenen mesaj ve tehditle yaratılmak istenen korku atmosferinin farkındayız” dedi.

Saldırıyı kınadıklarını ifade eden Akgül, “Provokatif pankartlar açan ve tüm bunlara gece boyunca göz yumanlar halkların birlikte yaşama ortamını istemeyen ve halkların kutuplaşmasından siyasi rant kazanan zihniyetler olduğunu vicdanlı herkes görmekte ve bilmektedir. Düne kadar sporu siyasete alet etmeyin diyen zihniyetle, Amedspor’a Kürt olduğu için saldıran zihniyet aynıdır. Futbol sahalarında  "Hükümet İstifa" tezahüratına dayanamayıp seyirci yasağı koyanlar Bursa'daki olaylara göz yummuştur” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.