Hakkari Gazeteciler Cemiyetinden Başhekim Dursun'a ziyaret

Hakkari Gazeteciler Cemiyetinden Başhekim Dursun'a ziyaret

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Kazakistanlı Opr. Dr. Nigara Dursun'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kazakistan Milli Tıp Üniversitesinden 2007'de mezun olan, ardından Kazak Üniversitesinde cerrahi uzmanlık bölümünü bitiren 38 yaşındaki Nigara Dursun, 2 yıl sonra Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünde Türk Dili eğitimini tamamladı.

Ana dilinin yanı sıra ileri düzeyde Türkçe, İngilizce ve Rusça bilen Dursun, Trakya Üniversitesindeki uzmanlık eğitiminden sonra 9 yıl Edirne Tıp Fakültesi'nde asistan olarak görev yaptı.

Dursun, Sağlık Bakanlığınca mecburi hizmet kapsamında 2 yıl önce görevlendirildiği Şemdinli Devlet Hastanesinde kısa sürede başhekimlik görevine terfi etti.

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Taş cemiyet yönetimi ve üyeler ile birlikte 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile çiçeği burnunda Başhekim Opr. Dr. Nigara Dursun' ve Hastane Müdürü Mustafa Yoldaş'ı makamında ziyaret etti.

Hastalarına şifa olmak için büyük bir emek harcayan Dursun, hayatı ile ilgili ilginç bir detayı paylaştı.

4 aylık bebekken havale geçirdiğini anlatan Dursun 16 yaşına kadar yaşadığı şehirden 750 kilometre uzakta bir hastanede tedavi gördüğünü ve okumaya devam ettiğini söyledi.

Felçli olduğu halde hastalığını yenmek için hep yürüğünü ve mücadele ettiğini belirten Dursun, "Hastalığımın beni yenmesine izin vermedim" dedi. 

Bugüne kadar tedavisini aksatmadığını belirten Dursun, yatalak durumda olan bireylerin anne ve babalara çocuklarını desteklemelerini yatağa mahkum etmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

HGC Başkanı Taş ise Başhekim Nigara Dursun şahsında tüm doktorların 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ettiğini söyledi. 

Taş büyük bir özveri ile hayata tutunan ve Hakkari halkına şifa dağıtmak için büyük emek sarf eden Başhekim Dursun'a görevinde başarılar diledi. 

1.jpg

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.