Hakkari Dahil 32 İlde DEAŞ Operasyonu: 51 Gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Hakkari’nin de bulunduğu 32 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DEAŞ terör örgütüne üye olan, örgütle bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan ve sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetleri yürüten 51 şüphelinin jandarma ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu.
Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Zonguldak’ta yürütülen operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal de ele geçirildi.
Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan valilikleri, cumhuriyet başsavcılıklarını, Jandarma TEM Daire Başkanlığını ve jandarma personelini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
“Terörle mücadelemiz yalnızca kolluk kuvvetlerimizin sahadaki operasyonlarıyla sınırlı değildir. Güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası işbirliğini kapsayan çok boyutlu bir devlet refleksine dayanmaktadır. Ülkemizin her bölgesinde huzur ve istikrarı sağlamak için operasyonlarımız aralıksız devam edecektir.”
