CHP’den Hakkari-Van karayoluna Acil Çözüm Çağrısı

CHP’den Hakkari-Van karayoluna Acil Çözüm Çağrısı

CHP Hakkâri İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, Hakkâri-Van karayolunda yaşanan sorunlara tepki göstererek, güzergâhın ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.

Çakırbeyli’den Hakkâri-Van Karayolu Tepkisi: “Ciddi Güvenlik Sorunu”

 

Çakırbeyli, Hakkâri’den Musa Han Köyü’ne kadar uzanan yolun dar yapısı nedeniyle araçların karşılıklı geçişte zorlandığını belirterek, en küçük hatanın dahi kazaya yol açabileceğini ifade etti.

Yolun birçok noktasında derin çukurlar ve bozulmuş zemin bulunduğunu dile getiren Çakırbeyli, sürücülerin bu nedenle sürekli şerit değiştirmek zorunda kaldığını ve bunun da kazaları kaçınılmaz hale getirdiğini kaydetti.

En büyük mağduriyeti yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve vatandaşların yaşadığını vurgulayan Çakırbeyli, yol şartlarının araçlara zarar verdiğini, sefer sürelerini uzattığını ve can güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

Güzergâh üzerindeki tünellerin de yetersiz olduğunu ifade eden Çakırbeyli, tünellerin günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğini ve bazı noktalarda sürücülerin alternatif ve riskli yolları kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Yolun bir an önce genişletilmesi ve modernize edilmesi gerektiğini vurgulayan Çakırbeyli, Hakkâri halkının güvenli ve eşit hizmet talep ettiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.