Hakkâri Cezaevi’nde Afet Tatbikatı

Hakkâri Cezaevi’nde Afet Tatbikatı

Hakkâri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, olası deprem, yangın ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata, ilgili kamu kurumları ve paydaş kuruluşlar aktif şekilde katıldı.

 

Senaryo gereği gelen acil durum ihbarı üzerine, başta itfaiye ekipleri olmak üzere, AFAD, sağlık, emniyet ve jandarma ekipleri kısa sürede olay yerine intikal etti. Tatbikat süresince, kurumlar arası koordinasyon, olaylara müdahale hızı ve güvenlik protokollerinin uygulanabilirliği test edildi.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta, kriz anlarında kurumlar arası iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Ayrıca personelin olası afet ve acil durumlara karşı bilinç düzeyi ile müdahale kapasitesi de değerlendirildi.

Yetkililer, bu tür tatbikatların kurum çalışanlarının ve mahkûmların can güvenliğini sağlamak adına büyük önem taşıdığını vurgularken, benzer uygulamaların düzenli olarak devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.