Hakkari Belediyesinin Kar çalışması sürüyor
Hakkari’de etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri kent genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Hakkari Belediyesi bünyesinde görev yapan kar timleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte hazır kıta olarak sahaya indi.
Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle ekipler, olumsuzluk yaşanmaması için yüksek kesimlerde bulunan Berçeler, Yeni ve Merzan mahallelerinde çalışma başlattı. Kar timleri, yolların ulaşıma açık kalmasını sağladı.
Sabah saatleri itibarıyla yol genişletme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları hız kazandı. Yağışın durmasının ardından çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler; Cumhuriyet, Bulvar, İstiklal ve Altay caddeleri başta olmak üzere kent genelindeki cadde ve kaldırımları kardan arındırdı.
Hakkari Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri görev aldı. Ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılırken, yayaların kullandığı kaldırımlar ise ekipler tarafından küreklerle temizlendi. Karla mücadele çalışmaları, 29 iş makinesi ve 60 personelin görev aldığı ekiplerce aralıksız sürdürülüyor.
