Hakkari Belediye Eş başkanın Duruşması ertelendi

Hakkari Belediye Eş başkanın Duruşması ertelendi

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı dava 5 Haziran 2024 tarihine ertelendi.

Hakkari'de "silahlı terör örgütünü yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından haklarında dava açılan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile 12 sanığın yargılanmasına davam edildi.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Akış ve diğer sanıklar katılmadı.

Akış ve bazı sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, savcının esasa ilişkin açıkladığı mütalaada sanıklar E.A ve F.D'nin hakkında çıkartılan yakalama kararının infaz edilemediğinin görüldüğü, yargılamanın geldiği aşama dikkate alınarak E.A ve F.D yönünden dosyanın tefrik edilerek yargılamaya devam edilmesi talep edildi. 

Mütalaada Akış'ın aralarında bulunduğu 9 sanığın "silahlı terör örgütünü yönetmek", 4 sanığın da hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

Avukatlar, esasa ilişkin mütalaaya karşı süre istedi. 

Mahkeme, duruşmayı 5 Haziran'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.