Hakkari Barosu'ndan seçimlerinin ertelenmesine karşı dava
Hakkari Barosu, baroların genel kurullarının ertelenmesine karşı yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtı.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
Hakkari Barosu Başkanlığı İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile baro seçimlerinin koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle ertelenmesine karşı İdare Mahkemesi'ne dava açtı.
Baro, Hakkari İl Umumi Hıfzıssaha Kurul kararı ile genel kurul ve etkinliklerin 1 Aralık 2020 tarihine ertelenmesi kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Baronun dava dilekçesinde, hukuka aykırılık nedeniyle yürütmenin durdurulması talebi ile Van Bölge İdare Mahkemesine iptal başvurusu yapıldı.
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
