Hakkari Barosundan deprem uyarısı

Hakkari Barosundan deprem uyarısı

Hakkari Barosu kentte meydana gelebilecek olası deprem yada depremlere karşı tedbir alınması çağrısı yaptı. 'Deprem Değil Tedbirsizlik Öldürür' denilen çağrıda uzmanların yaptığı uyarıların dikkate alınması istendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından, Hatay ilinde 6.4 büyüklüğündeki bir depremin meydana gelmesinin yankılar sürerken, uzmanların deprem kuşağında bulunan bölgeler ile ilgili uyarıları da devam ediyor. 

Hakkari Barosundan yapılan yazılı açıklamada 10 ili etkileyen Maraş merkezli depremlerde on binlerce yurttaşın hayatını kaybettiği, on binlercesinin ise yaralandığı hatırlatıldı.  

Son dönemlerde bir çok deprem uzmanın, deprem olasılığı bulunan kentler ile ilgili uyarılarda bulunduğu belirtilen açıklamada bu kentlerin arasında Hakkari Bölgesinin de yer aldığına dikkat çekildi ,,

Hakkari'yi bekleyen ciddi bir tehlikenin bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Deprem uzmanlarınca Hakkari ve ilçelerinde çok yakın diri fayların olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle Hakkari'nin 6.5 şiddetinden büyük olası bir depremde hem depremin yaratacağı şiddetli sarsıntı hem de yüzey faylanması tehlikesi nedeniyle hasar alması beklenmektedir" denildi. 

Kentin tüm bileşenlerine sorumluluk alma çağrısında bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hakkari Barosu olarak; uzmanların uyarıları çerçevesinde, Hakkari’de olası bir deprem için gerekli tedbirlerin alınması için  yetkililere görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Hakkari’de meydana gelmesi  öngörülen deprem öncesi alınması gereken  önlemlerin tartışılıp değerlendirilmesi için Hakkari Barosu olarak  yapacağımız toplantıya Hakkari ili ve ilçelerindeki tüm kurum, kuruluş ve STK’ları davet ediyoruz.  Yapacağımız toplantının yeri  ve tarihi haricen bildirilecektir. Unutmayın ki Depremi engellemek bizim elimizde değil, fakat depremin vereceği hasarı en aza indirgemek bizim elimizde"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.