Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 besin

Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 besin

Birçok kişinin sıklıkla karşılaştığı unutkanlık sorunu, bazı besinlerin tüketilmesiyle giderilebiliyor. Peki bu besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan sağlık deposu olan 7 besini sıraladı.

Yoğun çalışma temposu, gündelik hayatın getirisi, stres hafızamızı olumsuz etkileyerek unutkanlığa neden olabiliyor. Bu nedenle bilişsel fonksiyonlarımızı artırmak için beslenmemize dikkat etmemiz şart. Peki hafızamızı güçlendirerek unutkanlığa savaş açan besinler hangileri? Uzman Diyetisyen Mazlum Tan anlattı:

1- Omega 3 (Balık): Beyin fonksiyonlarının daha iyi işlemesini sağlar. Özellikle somom Omega 3 bakımından çok zengindir. Bunun yanı sıra uskumru, hamsi, sardalya, ringa balığı, ceviz, semizotu ve keten tohumu da omega 3 deposudur.

2- Yaban mersini: Beyni serbest radikallerin yol açtığı hasardan korumada önemli rol oynar .İçeriğinde bulunan antosiyanin adı verilen güçlü antioksidan madde sayesinde Alzheimer ve bunamaya karşı faydalıdır.

3- Bitter çikolata: Beyin reseptörlerinin etkin hale gelmesi için endorfin salınımını fazlalaştırır. Yüksek kakao içeriğine sahip birkaç bitter karesi güçlü antioksidanlar içerir, doğal uyarıcıları sayesinde odaklanma ve konsantrasyonu artırır.Hafızayı güçlendirerek unutkanlıkla savaşan 7 muhteşem besin4- Yumurta: A, B, B12 ve D vitamini açısından zengindir. Bu sayede hafızanın güç kazanmasına yardımcı olur.

5- Kuru yemiş ve tohumlar: Ruh halini olumlu yönde etkilerler. Kabak ve ayçekirdeği kognitif fonksiyonları artırır. Uykusuzluk ve hafif depresyon durumlarında rahatlamayı sağlar.

6- Kırmızı lahana: Beyinde hücre hasarını azaltmak ve ayrıca uzun süreli hafızayı canlandırmak için gerekli polifenolleri (fisetin) içerir.  Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır.

7- Ispanak: E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, B grubu vitaminler ve folat içerir. Hafızayı güçlendirir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.