Güzeldere Geçidi trafiğe açıldı

Güzeldere Geçidi trafiğe açıldı

Hakkari-Van yolunun ulaşımını sağlayan ve çığ riski nedeniyle dün akşamdan beri kapalı olan Güzeldere Geçidi, tekrar trafiğe açıldı.

Hakkari-Van karayolu Güzeldere mevkiinde yolcu minibüsünün üzerine geçtğimiz akşam çığ düştü. Çığ etkisiyle şarampole sürüklenen minibüste bulunan yolculardan biri hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Çığ felaketinin ardından Güzeldere Geçidi'nde ulaşım aksadı. Dün Çığ Belirleme ve İzleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonunda çığ riskinin devam ettiği gerekçesiyle yol ulaşıma kapatıldı. 

Saat 18:00-07:00 arasında kapalı olacağı belirtilen yol, çığ riskinin sürmesi nedeniyle öğle saatlerine kadar açılmadı. Yetkililer çığ riski bulunan mevkiye müdahale kararında bulundu. Çığ düşebilecek noktalarda kar kütlelerinin düşmesi için dinamitle patlama gerçekleştirildi, yola düşen kar yığınları temizlendi. Çalışmalar esnasında yolun her iki tarafında uzun araç kuyrukları oluştu. Çalışmaların bitirilmesinin ardından yol trafiğe açılırken, ulaşım kontrollü sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.