Güvenlik kültürü çocuklukta verilir

Güvenlik kültürü çocuklukta verilir

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oluşturmaya yönelik merkez ve ilçelerdeki okullarda, resim ve kısa film yarışması düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Telafide ben de varım" etkinlikleri kapsamında iş sağlığı ve kültürünü oluşturulması için kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda resim ve kısa film yarışması düzenlendi.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda öğrenim görmeleri, güvenlik bilinci ve  kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yarışma düzenlediklerini söyledi.

İş güvenliği ve sağlığı konusunda farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çeken Gür, "Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, bütün çocuklarımıza, önce sağlığım ve güvenliğim demeleri noktasında amaç kazandırmayı, iş sağlığı ve güvenliğini müfredatın içine, okul içi süreçlere ve bütün eğitim-öğretim boyutlarına entegre etmeyi amaçladıklarını belirtmişlerdir. Sayın Valimizin talimatları ve himayelerinde, okullarımızın sağlık ve güvenlik şartlarını geliştirmek amacıyla, iş güvenliği, kontrol uzmanları sağlık koordinatörleri görevlendirildi. Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız kurslarda; ilk yardım, arama- kurtarma, hijyen, yangın ve İSG eğitimlerini eş zamanlı olarak veriyoruz; böylece meslek hayatının gelecek aktörlerini ve öğretmenlerimizi çağın gereklerine uygun olarak iş sağlığı ve güvenliği kültürüyle de donatmış oluyoruz; çünkü, eğitim ortamlarımızın sağlıklı ve güvenli olması, çalışmalarımızın başında yer almaktadır" dedi.

Yarışmada; 23 Nisan İlk/Ortaokulu'ndan dört öğrenci, Gazi İlkokulu'ndan bir, Şehit Erol Olçok İlkokulu bir, Atatürk Anadolu Lisesiden bir öğrenci dereceye girerek ödüllerini aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.