Genç çiftçilerin beklediği o projeler açıklandı

Genç çiftçilerin beklediği o projeler açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 100 çiftçinin projesi kabul edildi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER / YÜKSEKOVA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere 30’ar bin liralık hibe desteği sağlamak amacıyla hazırlanan ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 2017 yılı "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programının’ sonuçları açıklandı.

7 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında Yüksekova’da 4 bin 100 genç çiftçi proje için başvuru yaparken; açıklanan sonuçlara göre 100 genç çiftçinin 3 milyon lira tutarındaki 100 projesi onaylandı.
Bu hibe desteğinin bir kısmı hayvancılık projelerinde, bir kısmı arıcılık ve kanatlı hayvan projelerinde diğer kısmı ise bitkisel ürün projelerinde kullandırılacak.

Kabul edilen projeler ile ilgili bilgi veren Yüksekova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cezmi Yılmaz;  "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında Yüksekova’ya 100 proje ayrıldığını söyledi.

Projeleri kabul edilen hak sahiplerinin isim listesinin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde askıya çıkartıldığını belirten Yılmaz, “Sekretaryası müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan projeler 2017 yılında uygulamaya konulacak. Kabul edilen projelerin 4’ü arıcılık;  66’sı büyükbaş sığır, 6’sı büyükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı; 4’ü kanatlı tavuk(tavuk-hindi);  2’si küçükbaş(keçi), 11’i küçükbaş (koyun); 4’ü küçükbaş hayvancılık ve tesis yapımı 1’i ise kapama meyve bahçesi olacak” dedi.

Yılmaz, ayrıca Hakkari il özel idaresi kaynaklarınca yüzde 75’i hibe yüzde 25’ i çiftçi katkılı olmak üzere 20 bin adet aşılı karpuz ve 100 bin adet oturak domates fidesinin muhtarlar kanalıyla çiftçilere dağıtıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.