Geçitli patlamasında ölen 9 sivil anıldı

Geçitli patlamasında ölen 9 sivil anıldı

Hakkari'nin Geçitli Köyünde 2010 yılında meydana gelen ve aynı aileden 9 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada ölenler mezarları başında dualar ile anıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

16 Eylül 2010 tarihinde Geçitli Köyü’nden Hakkari’ye giden Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı yolcu minibüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamada ölen 9 kişi olayın 11. Yıl dönümünde mezarları başında dualarla anıldı. 

Acılı ailelerin çocukları ile birlikte katıldığı anma olay yeni yaşanmış gibi duygulu anlara sahne oldu. Patlamada 9 yakınını kaybeden Cahit Erol eşi Behice Erol yaşamını yitirenlerin mezarları başında dualar okudular. 

Patlamanın üzerinden 11 yıl geçtiğini anlatan acılı Baba Cahit Erol, her sene olayın yıl dönümünde mezarlıkta bir araya gelip dua ettiklerini söyledi.

Yıldır bu acıyı yaşadıklarının anlatan Erol, "Ne düğünüm, ne bayramım, ne seyranım, ne huzurum var. Köylülerin hepsi bu acıyı paylaşıyor. Anmalar için dahi birçok kişi olayı yeniden hatırlayıp kahrolacak diye gelmiyor. Allah kabul etmesin" dedi.

Ne olmuştu?

Geçitli Köyünde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan sivil minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu Cane Dayan (50), Semiha Dayan (35), Eşref Gür (33), Şirin Kurt (23), Zarife Çiftçi (25), Enes Erol (22), Abuzeyt İdem (40), Nurullah Umut Çiftçi (2) ve sürücü Aydın Erol (30) hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum