Gazze'yi 'yarma' harekâtı: İsrail ordusu ilerliyor

Gazze'yi 'yarma' harekâtı: İsrail ordusu ilerliyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze'de ateşkes çağrılarını "Şimdi savaş zamanı" iddiası ile reddetmesinin ardından, İsrail ordusu bölgeyi ikiye bölecek şekilde ilerlemeye devam ediyor. Kassam Tugayları, bu sabah çatışma çıktığını açıkladı.

Gazze'deki operasyonlarını cuma akşamından beri yoğunlaştıran İsrail, bölgeyi kuzey-güney ekseninde bölme amaçlı ilerlemesini sürdürüyor. İsrail ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, son bir günde 300 hedefin vurulduğu, hedef alınan yerler arasında Hamas'ın tünellerindeki askeri yerleşkelerinin de bulunduğu belirtildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları ise bu sabah erken saatlerde Gazze'nin güneyindeki İsrail güçleri ile çatıştıklarını duyurdu.

Gazze Şeridi'nde sahada yaşanan son gelişmeler şöyle:

ELYAT'A İHA'LI SALDIRI GİRİŞİMİ

İsrail radyosu, ülkenin Kızıldeniz'deki ana liman kenti olan Eilat'a havadan saldırı girişiminde bulunulduğunu, Kızıldeniz üzerinde bir İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu.

TÜNELLER DAHİL 300 NOKTA HEDEF ALINDI

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 300 yeri vurduğunu açıkladı. Hedef alınan yerler arasında, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait tanksavar füzeleri, tüneller roketlerin atıldığı noktalar gibi “askeri noktaların” olduğu öne sürüldü. Açıklamada, bölgede bulunan kara güçlerinin Kassam Tugayları mensuplarıyla çatışmalara girdiği de kaydedildi.

KASSAM TUGAYLARINDAN AÇIKLAMA

Hamas'ın silahlı kanadı ise İsrail askerlerinin "Gazze'yi güney ekseninden istila etmeye" çalıştığını duyurarak, bu sabah erken saatlerde makineli tüfeklerle çatışma çıktığını, İsrail'e ait dört aracın Yasin 105 füzeleri ile hedef alındığın duyurdu.

İSRAİL BÖLGEYİ İKİYE BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun dün tanklarla ilerlediği Gazze'de, bölgenin kuzey-güney eksenindeki ana yolu hedef aldığını anlatmıştı. Askeri uzmanlar, İsrail'in daha önceden 1.1 milyon Gazzeliye "Güneye gidin" ültimatomu verdiğini de hatırlatarak, hedefin bölgeyi Gazze Vadisi'nin sınır olacağı şekilde ikiye yarmak olduğu yorumunu yapıyor.

HAMAS LİDERİ ARURİ'NİN BATI ŞERİA'DAKİ EVİ DE VURULDU

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da da Hamas'ın üst düzey liderlerinden Salih El Aruri'nin ailesinin evini vurdu. Katar televizyonu Al Jazeera'ya (El Cezire) konuşan kaynaklar, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin ailesinin evinin hedef alındığını söyledi.

NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün gece Tel Aviv'de yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in ateşkes çağrılarını kabul etmediğini söyleyerek "Şimdi savaş zamanı" dedi. Netanyahu, "Nasıl ki ABD (2. Dünya Savaşı'nda) Pearl Harbour'ın bombalanmasından ya da 11 Eylül terör saldırısından sonra ateşkesi kabul etmediyse, İsrail de 7 Ekim'deki korkunç saldırılardan sonra Hamas'la çatışmaların durdurulmasını kabul etmeyecektir. Ateşkes çağrısı İsrail'in Hamas'a teslim olması, terörizme teslim olması çağrısıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.