Garibe Gezer'e işkence görüntüleri paylaşıldı

Garibe Gezer'e işkence görüntüleri paylaşıldı

Cezaevi'nde 'intihar' ettiği açıklanan ve ölümüne ilişkin açılan soruşturmada 'takipsizlik' kararı verilen Garibe Gezer'in gardiyanlarca yerlerde sürüklenerek darp edildiği görüntüler paylaşıldı.

Kandıra Cezaevi'nde "intihar" ettiği açıklanan ve başsavcılık tarafından ölümüne ilişkin soruşturmada "yeterli delil bulunmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verilen Garibe Gezer'in cezaevinde maruz kaldığı hak ihlallerini içeren görüntüler paylaşıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2016 yılında gözaltına alınarak tutuklanan Garibe Gezer, Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 9 Aralık 2021 günü intihar ettiği öne sürülen Garibe Gezer’in işkenceye uğradığını gösteren görüntüler Jinnews tarafından yayınlandı. Gezer'in şüpheli ölümünün ardından savcılık tarafından dosyaya gizlilik kararı getirirken, avukatların da soruşturmaya dahil olmaları engellenmişti.

AVUKATLARI AYM’YE BAŞVURDU

Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, bugüne dek yaptıkları tüm başvurulara “takipsizlik kararı” verilerek reddedilmesinin ardından avukatları, Gezer’in işkence ve cinsel saldırıya maruz kaldığını belirterek 2022’nin Mart ayında Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulundu. Ancak başvuruya dair şimdiye kadar olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılmadı.

GARDİYANLAR YERLERDE SÜRÜKLEDİ

Gezer’in cezaevinde işkence gördüğüne ilişkin kamera kayıtları yayınlandı. Görüntülerde Gezer'in, çok sayıda gardiyan ve cezaevi memuru tarafından kollarından çekilerek yerlerde sürüklendiği ve bu sırada çığlık attığı görülüyor. 


GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN TAKİPSİZLİK KARARI

Gezer’in avukatları Eren Keskin, Jiyan Kaya, Jiyan Tosun ve Elif Taşdöğen dün, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında, Gezer’in katledilmesine dair açılan dosyanın tam 11 ay sonra sonuçlandığını duyurdu. Gezer’in dosyasına Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “yeterli delil bulunmadığı” gerekçesiyle “kovuşturmaya yer yok” kararı verildi. Avukatları ise sonuna kadar dosyanın takipçisi olacaklarını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuracaklarını belirtti.

690x390cc-mrd-09-12-2021-garibe-gezer-halmegezer.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.